Politika zaštite privatnosti i kolačića

Ova politika privatnosti i kolačića se odnosi na svakoga tko u skladu s Općim uvjetima koristi web stranice www.midikenn.com (u daljnjem tekstu: web stranice) uključujući njezine pod stranice, te se smatra korisnikom tog web mjesta.

Korisnik je svaka pravna ili fizička osoba koja koristi ili posjeti web stranice (u daljnjem tekstu: korisnik). Registrirani korisnik web stranice mogu biti fizičke osobe, potrošači koji se registriraju za korištenje ovih stranica.

Korištenjem web stranice, korisnik potvrđuje da se slaže s ovim Pravilima o privatnosti i Pravilima o kolačićima. Ako nastavi koristiti web mjesto, korisnik se slaže s promjenama.

Zaštita osobnih podataka

U MIDIKENN d.o.o. poštujemo vašu privatnost i vaše osobne podatke ćemo koristiti isključivo u navedene svrhe. Pažljivo ćemo zaštititi vaše osobne podatke u skladu s propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka (Uredba EU 2016/679 (GDPR), nacionalno zakonodavstvo u ovom području, politika privatnosti i kolačiće te interni akti naše tvrtke.

Upravitelj osobnih podataka

Upravitelj osobnih podataka koji upravlja podacima sukladno Pravilima politike privatnosti i kolačićima je MIDIKENN d.o.o., Šubićeva 14 Zagreb, Hrvatska.

Ovlaštena osoba i izvršitelj za zaštitu osobnih podataka

Ovlaštena osoba za zaštitu osobnih podataka u MIDIKENN d.o.o. je Sayon Bangoura dostupan na e-mail sayon [@] midiken.hr

Prijenos osobnih podataka trećim stranama ili trećim zemljama

MIDIKENN d.o.o. prikupljene osobne podatke neće otkrivati trećim osobama, osim zakonom nadležnim tijelima na njihov zahtjev u pisanom obliku i prilikom izvršenje nagradne igre i drugih marketinških aktivnosti s vanjskim izvođačima. U tim slučajevima moramo vaše podatke proslijediti te vam garantirano da će biti korišteni isključivo za predviđene namjene. Prikupljeni osobni podaci bit će pohranjeni u vremenskom roku kako je to zakonom propisano.

Ne prenosimo osobne podatke pojedincima u trećim zemljama.

Vrste osobnih podataka i svrha njihove obrade

MIDIKENN d.o.o. za potrebe svoje internetske stranice navedene u tekstu prikuplja i obrađuje osobne podatke na temelju pristanka i legitimnog interesa.

Zaštita osobnih podataka

MIDIKENN d.o.o. radi osiguranja zaštite osobnih podataka obavlja sve potrebne pravne, organizacijske i odgovarajuće logističko-tehničke postupke i mjere, bilo samostalno na temelju internih akata, bilo putem svojih ugovornih partnera:

  • zaštitu prostora, opreme i softver sustava, uključujući ulazne / izlazne jedinice;
  • štiti aplikacijski softver za obradu osobnih podataka;
  • sprječava neovlašteni pristup osobnim podacima kada se prenose, uključujući prijenos putem telekomunikacija i mreža;
  • pruža učinkovit način blokiranja, uništavanja, brisanja ili anonimizacije osobnih podataka;
  • omogućava naknadno utvrđivanje kada su korišteni pojedini osobni podaci i uneseni u bazu podataka i tko je to učinio za razdoblje za koje se pohranjuju pojedini podaci.
Rok čuvanja osobnih podataka

Osobni podaci korisnika - pojedinca koji se obrađuju na temelju legitimnog interesa obrađuju se i čuvaju dokle god postoji svrha. Na temelju pismenog ukidanja web stranice podaci se brišu ili su nositelji podataka uništeni.

Prava pojedinca

U skladu s postojećim zakonodavstvom koje uređuje područje zaštite osobnih podataka, pojedinac ima pravo u bilo kojem trenutku opozvati danu suglasnost, zatražiti pristup, ispravak, ograničenje obrade ili brisanje osobnih podataka, obavještavajući nas pismenim putem na adresu MIDIKENN d.o.o., Šubićeva 14 Zagreb, Hrvatska. Na navedenoj adresi, pojedinac može podnijeti i pritužbu u vezi s obradom njegovih osobnih podataka.

Međutim, pojedinac može također podnijeti žalbu nadležnom nadzornom tijelu u vezi s obradom njegovih osobnih podataka, tj. Agenciji za zaštitu osobnih podataka Republike Hrvatske.

Postupak u slučaju povrede osobnih podataka

U slučaju povrede zaštite osobnih podataka, MIDIKENN d.o.o. odmah će provesti sve unutarnje i vanjske mjere (tehničke, organizacijske) za zaštitu prava i interesa pojedinca, o tome će se obavijestiti svaku od pogođenih osoba, te će također obavijestiti nadležno nadzorno tijelo u Republici Hrvatskoj.

Politika kolačića

Kolačići su male tekstualne datoteke koje koriste web stranice kako bi korisnicima omogućili što bolje korištenje istih.

Prema zakonu, kolačići na vašem uređaju mogu biti pohranjeni u slučaju da su strogo neophodni za rad web stranice. Trebamo vašu dozvolu za sve ostale vrste kolačića.

Ova web stranica koristi različite vrste kolačića. Neki se koriste na zahtjev stranih stranica koji se pojavljuju na našoj web stranici.

Sljedeći kolačići koriste se kako bi se osigurala izvedba svih značajki web stranice:

  • Potrebni kolačići čine web mjesto korisnim jer pružaju osnovne značajke kao što su navigacija stranica i pristup sigurnim područjima web stranice. Stranica bez ovih kolačića ne radi ispravno.
  • Kolačići za marketing su kolačići pomoću kojih pratimo posjet web stranice kako bismo poboljšali korisničko iskustvo.
Točan opis svakog kolačića i vrijeme njegove instalacije mogu se vidjeti iz sljedećih tablica:

Potrebni kolačići

Potrebni kolačići čine web mjesto korisnim jer pružaju osnovne značajke kao što je navigacija stranica i pristup sigurnim područjima web stranice. Stranica bez ovih kolačića ne radi ispravno.

Servis

Opis

Web stranica

Sprema pristanak za upotrebu korisničkih kolačića za trenutačnu domenu.

Kolačići za marketing

Marketing kolačići se koriste za praćenje korisnika putem web stranica. Svrha je prikazati oglase koji su prikladni i zanimljivi za svakog korisnika.

Servis

Opis

Google Analytics

Kolačić se koristi za slanje podataka u aplikaciju Google Analytics o uređaju i ponašanju posjetitelja. Slijedi posjetitelje na uređaje i marketinške kanale.

Valjanost

Ova Pravila o privatnosti i korištenje kolačića od strane vlasnika web stranice dopunit ćemo ako je potrebno, te ćemo vas o tome obavijestiti. Ova Pravila se objavljuje na našoj internetskoj stranici i vrijede od 25. svibnja 2018. nadalje.